Clinica Armonica

PROGRAMĂRI
Clinica Armonica

Programări Clinica Armonica
PROGRAMARE ONLINE
PARTENERI


Cardiologie: Semnale de alarmă și simptome specifice bolilor de inimă – partea I

Cardiologie: Semnale de alarmă și simptome specifice bolilor de inimă – partea I

Conform raportului realizat de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), aproximativ 17,3 milioane de persoane au murit în lume în 2008 ca urmare a bolilor cardiovasculare.
Cunoașterea simptomelor poate preveni atac de cord sau un accident vascular cerebral:

1. Durerea toracică (angina pectorală) – cel mai frecvent simptom al fluxului sanguin scăzut la inimă și în cazurile de infarct miocardic, manifestându-se ca un disconfort sau durere arzătoare sub stern, puțin către partea stângă.

Atenție: Femeile, persoanele vârstnice sau cu diabet zaharat pot avea dureri toracice reduse sau deloc. Acestea sunt mai susceptibile de a avea alte simptome, cum ar fi:

  • oboseală
  • dificultate în respirație
  • stare de slăbiciune
  • modificări ale culorii pielii sau paloare gri

2. Durere manifestată în alte zone ale corpului – durerea poate fi resimțită și în gât, brațe (la nivelul brațului stâng la bărbați și la ambele brațe și între omoplați la femei), stomac, maxilar sau partea superioară a spatelui.

3. Dificultatea respiratorie (Dispneea) – când inima nu poate pompa sângele așa cum ar trebui, sângele se întoarce în venele care trec de la plămâni până la inimă. Fluiditatea scapă în plămâni și cauzează dificultăți în respirație. Acesta este un simptom frecvent al insuficienței cardiace.

4. Tuse sau respirație șuierătoare – atunci când nu dispar, acestea sunt semne că fluidul se acumulează în plămâni. De asemenea, este posibil să expectorați mucusul care este roz sau sângeros.

5. Inflamația picioarelor, a gleznelor sau a picioarelor – când inima nu funcționează, fluxul sanguin încetinește și revine în venele picioarelor. Acest lucru face ca lichidul să se acumuleze în țesuturile tale.

Mai multe simptome cardiace, dar și care sunt sfaturile medicului specialist: http://www.armonica.ro/blog/cardiologie-semnale-de-alarma-si-simptome-specifice-bolilor-de-inima-partea-i

Sursă foto: wordpress.com

LUNI - SÂMBĂTĂ
08:00 - 18:00

Programări Clinica Armonica
PACHETE
MEDICALE
  • consultație
  • ecografie endovaginală

200 lei

210 lei

CONTACT

Clinica Armonica

© 2020 Toate drepturile rezervate Clinica Armonica Medical S.R.L. • 0232.719.201 • Aleea Ștefan cel Mare și Sfânt, nr. 7, bl. C3 Pașcani, România | ANPC